
- reklama -
Suroviny
3 porcie
- 15 ks středně velkých brambor
- 100 g prorostlé slaniny (Oravské)
- 200 g mírně pikantní klobásy
- 2 ks střední cibule
- 1/8 másla
- kyselé mléko (dle spotřeby jednotlivců)
- chléb (dle spotřeby jednotlivců)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Umyté zemiaky dáme piecť v šupke do vyhriatej trúby na 30 minút pri cca 200°C, ja som použil FlavorWave Turbo.
-
Za ten čas spravíme s cibule šalát v sladko-kyslom náleve s olivovým olejom.
-
Nakrájame na kolečka klobásu, slaninu na prúžky, a naporcujeme chleba.
-
Konzumácia prebieha tak, že rozpučený zemiak natrieme maslom, posypeme si soľou a zajedáme chlebom s klobásou, slaninou a cibulovým šalátom. Kto sa nebojí zapíja kyslým mliekom.
Poznámka od kuchařky
…na strednom Slovensku sme jedávali iba zemiaky, maslo, soľ a kyslé mlieko … manželka Renáta (dnes má meniny) nás to naučila takto, ako to ona jedávala v Šahách…zo srdca jej ďakujem, za tento vlastne ani nie recept, ale spôsob konzumácie…
Kuchař: smukoo