Zemiaky pečené – podľa Renaty

58
- reklama -

Suroviny
3 porcie

15 ks středně velkých brambor
100 g prorostlé slaniny (Oravské)
200 g mírně pikantní klobásy
2 ks střední cibule
1/8 másla
kyselé mléko (dle spotřeby jednotlivců)
chléb (dle spotřeby jednotlivců)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Umyté zemiaky dáme piecť v šupke do vyhriatej trúby na 30 minút pri cca 200°C, ja som použil FlavorWave Turbo.

  2. Za ten čas spravíme s cibule šalát v sladko-kyslom náleve s olivovým olejom.

  3. Nakrájame na kolečka klobásu, slaninu na prúžky, a naporcujeme chleba.

  4. Konzumácia prebieha tak, že rozpučený zemiak natrieme maslom, posypeme si soľou a zajedáme chlebom s klobásou, slaninou a cibulovým šalátom. Kto sa nebojí zapíja kyslým mliekom.

Poznámka od kuchařky

…na strednom Slovensku sme jedávali iba zemiaky, maslo, soľ a kyslé mlieko … manželka Renáta (dnes má meniny) nás to naučila takto, ako to ona jedávala v Šahách…zo srdca jej ďakujem, za tento vlastne ani nie recept, ale spôsob konzumácie…