
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g tofu
- 2 lžíce másla
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 2 vejce
- 1 lžička směsi bylinek – oregano, tymián, petržel
- 5 lžic kukuřičné strouhanky
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle ho asi 2 minuty podusíme společně s rozdrobenou kostkou bujonu. Poté sejmeme z plotny.
-
Mrkev očistíme, jemně nastrouháme a vmícháme k tofu, spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme vejce, bylinky a strouhanku, rozmícháme, osolíme a opepříme.
-
Navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky a smažíme je na oleji z každé strany asi 5 minut. Podáváme s tím co máme rádi.
Poznámka od kuchařky
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu pokud se použije bezlepkový bujon (např.Würzl).
Kuchařka: Papunka