Kuřecí paprikajda

118
- reklama -

Suroviny

Na vývar:
kuřecí maso nebo kostry
cibule
celý pepř
Na přípravu polévky:
olej
cibule
červená paprika (kalifornská)
česnek
sladká paprika
lžička uzené papriky
sůl
pepř
chilli
na dochucení dle libosti bujonová kostka
majoránka
petrželka na ozdobu
Zavářka do polévky:
olej
hrubá mouka (asi jeden 200 ml hrnek)
1-2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko.

  2. Na trošce oleje osmažíme za stálého míchání hrubou mouku, po jejím zhnědnutí odstavíme. Do směsi přidáme 1-2 vejce, mícháme. Utvoří se nám hrudky, které si dáme na talíř, případně je ještě můžeme rozdělit na menší kousky.

  3. Na trošce oleje si osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a restujeme. Přidáme obrané maso, rozmačkaný česnek, lžíci sladké papriky, lžičku uzené papriky, zalijeme vývarem a provaříme cca 10 minut.

  4. Poté vsypeme do polévky zavářku z hrubé mouky, provaříme cca 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, maggi (dle libosti), okořeníme chilli, majoránkou a bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/