Kedlubny na smetaně

60
- reklama -

Suroviny
dle konzumentů,pro nás dva stačí tato porce.

1 střední kedlubna
150 g zakysané smetany(cca 150g)
špetka pepře
sůl
pórek
kudrnka
pažitka(prostě něco na ozdobu)
příloha
4 ks středních brambor

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu zbavíme slupky a půlku nakrájíme na hranolky 1x1cm. Druhou polovinu nastrouháme na hrubém struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme tak asi 1 cm vody a jak nastrouhanou tak i nakrájenou polovinu vložíme do hrnce.

  3. Osolíme, opepříme a dusíme do poživatelné tuhosti.

  4. Po dušení necháme trochu vychladnout, slejeme přebytečnou vodu pokud nějaká zůstane a vmícháme zakysanou smetanu.

  5. Přílohové brambory dáme vařit při začátku přípravy kedlubny, abych nebyl za kecku a skutečně příprava celého jídla trvala jak jsem uvedl.
    Převzato od Jany z ekucharka.net.

Poznámka od kuchařky

Je možné,že pokud by někomu scházelo maso jako mě, může si osmahnout kotletu na přírodu jako já.