
- reklama -
Suroviny
- 250 g rýže
- 1 kg špenátu (čerstvého, nebo 400 g mraženého)
- 3 vejce
- 150 g strouhanky
- 2 lžičky červené mleté papriky
- mletý černý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Ryžu a umyté špenátové listy uvaríme zvlášť v osolenej vode (Ak máme mrazený špenát, vydusíme ho, aby neobsahoval vodu).
-
Špenát scedíme, pomelieme alebo rozmixujeme, zmiešame s ryžou, vajíčkami, ochutíme paprikou, korením a soľou. Pridáme toľko strúhanky, aby sme dostali formovazeľnú zmes.
-
Dobre premiešame a urobíme malé fašírky. Vyprážame v oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prépadne s tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Ja som použila mangold namiesto špenátu.
Kuchařka: tejaja