- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek (o objemu 250 ml) celozrnné mouky (samozřejmě můžete použít obyčejnou hladkou mouku, pokud nemáte celozrnnou)
- 100 g rozehřátého másla nebo hodně změklého másla
- půl hrnku třtinového cukru
- 3 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- v případě potřeby mléko (použila jsem 1 lžíci mléka)
- 100 g nalámané bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypte veškeré „suché“ ingredience tedy mouku, cukr, kakao, skořici, prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Dále přidejte vajíčko a zamíchejte, začnou se tvořit hrudky, v tomto okamžiku přidáme i máslo. Těsto propracujte nejlépe rukama.
-
Hotové těsto se bude trochu lepit. Pokud se Vám bude těsto drobit, přilijte lžíci mléka. Na úplný závěr přidejte bílou čokoládu, vmíchejte ji do těsta anebo ji zatlačte do kakaových „kopečků“ těsně před pečením.
-
Své sušenky jsem pekla remosce, vy si předehřejte troubu na 180°C a dle velikosti sušenek pečte 10-15 minut. Plech si vyložte pečicím papírem a nandejte na něj kopečky těsta. Sušenky nedávejte blízko sebe, mají tendence se roztahovat,
Kuchařka: coco-choc