Králík na zelí

74
- reklama -

Suroviny
celý králik pro 6 osob

králik
kysané zeli
rozmarýn
oregano
sůl
pepř
olej
1 cibule (velká)
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme dle počtu osob, osolíme – mírně, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka opečeme kousky králíka do růžova z obou stran.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pekáčku si dáme lehce opláchnuté zelí, na něj naskládame porce králíka, dáme plátky slaniny, čerstvé bylinky, nahrubo nakrájenou cibuli, nepodlévame.

  3. Pečeme 45 min v předehřáté troubě na 165-170°C. Pečeme zakryté a před koncem pečení můžeme dopéci bez pokličky.

Poznámka od kuchařky

Tento králik je výborny pečeny v řimskem hrnci, ale nejdřív třeba ten hrnec namočit ve vodě a doba pečeni se pak zkráti na 35 min.