- reklama -
Suroviny
celý králik pro 6 osob
- králik
- kysané zeli
- rozmarýn
- oregano
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibule (velká)
- anglická slanina
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme dle počtu osob, osolíme – mírně, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka opečeme kousky králíka do růžova z obou stran.
-
Do pekáčku si dáme lehce opláchnuté zelí, na něj naskládame porce králíka, dáme plátky slaniny, čerstvé bylinky, nahrubo nakrájenou cibuli, nepodlévame.
-
Pečeme 45 min v předehřáté troubě na 165-170°C. Pečeme zakryté a před koncem pečení můžeme dopéci bez pokličky.
Poznámka od kuchařky
Tento králik je výborny pečeny v řimskem hrnci, ale nejdřív třeba ten hrnec namočit ve vodě a doba pečeni se pak zkráti na 35 min.
Kuchař: teresa.bartos