- reklama -
Suroviny
- 5 bílků
- 20 dkg krupicového cukru
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Cukr každý zvlášť prosejeme.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
Potom po malých částech, za stálého šlehání přisypáváme krupicový a vanilkový cukr.
-
Naposledy vmícháme moučkový cukr. Pozor ten už nešleháme jen opatrně vmícháme – vařečkou, nebo pevnou metlou.
-
Na plech vyloženým pečícím papírem vstřikujeme tvary a sušíme ve vlažné troubě – maximum na 50°.
-
Můžeme sušit dva plechy najednou, ale potom je třeba asi po půl hodině plechy přehazovat. Také dvířka trouby necháváme chvilku pootevřená.
Poznámka od kuchařky
Bílky se v páře nešlehají a tím také tvary zůstávají krásně bílé.
Z této hmoty můžeme také tvořit laskonky, které slepujeme kávovým krémem.
Kuchař: Handula