Suroviny
- 200 g zeleného chřestu
- 1 menší mrkev
- 2 rajčata
- 2 kuřecí prsní řízky (po 150g)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- ocet balsamico
- 150 g bílého jogurtu (1,5 % tuku)
- oregano
- bazalka
- tymián
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte.
-
Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
-
Na jedno maso – jeden alobal, který potřete tenkou vrstvou oleje.
-
Do středu folie rozložte kolečka rajčat, tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte je bazalkou a na ně navrstvěte kousky chřestu a nudličky mrkve.
-
Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu.
-
Alobal pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára.
-
Balíčky položte na pečicí plech a duste ve střední části trouby při 200 asi 30 minut.
-
Jogurt smíchejte s bylinkami, barevným pepřem a octem balsamico. Kuřecí prsíčka z alobalu podávejte s jogurtovým dipem.
Recept je vhodný pro redukční dietu. Pokrm obsahuje velké množství bílkovin a je možné si ho připravit na oběd i na večeři.
Pokud se nejedná o redukční dietu, jako příloha jsou nejlepší brambory na loupačku.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
1210 kJ / 290 kcal
sacharidy 10 g
bílkoviny 42 g
tuky 9 g
vláknina 4 g
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.