
- reklama -
Suroviny
- 300 g jater (dala jsem kuřecí játra)
- 3 ks menší syrové brambory
- 3 vejce
- cca 2 polévkové lžíce dětské krupice
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Pečeň pomelieme, zmiešame s jemne nastrúhanými zemiakmi a žĺtkami, krupicou, osolíme, okoreníme, vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
-
Necháme odstáť a lyžicou vkladáme placky do rozpáleného oleja, smažíme z oboch strán. Podávame napr. so zemiakovou kašou, nejakou omáčkou apod.
Poznámka od kuchařky
Dnes som mlela pečienku na játrové knedlíčky (pomletú pečeň v menších dózach zamrazím) a spomenula som si na:http://www.toprecepty.cz/recept/8218-%C5%9Alehane-… , tak ma to inšpirovalo a je na svete nový recept, odskúšala som na večeru.
Budem rada, ak mi niekto pomôže s názvom, neviem, ako to nazvať…
Kuchař: magdalenka