Panganus na pórku s rajčaty

108
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení Pangase
1 menší pórek
2 rajčata
1 červená paprika (kapie)
3 stroužky česneku
4 lžíce kysané smetany
1 lžíce mleté papriky
1 lžička provensálského koření
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pangasie si nasolíme, posypeme paprikou a provensálským kořením z obou stran. Půl pórku, rajčata, papriku a česnek pokrájíme, do pekáčku si dáme plátky másla, na něj nakrájenou zeleninu.

  2. Pak přidáme pangasia, na něj druhou půlku nakrájeného pórku a dáme péct na 20 minut.

  3. Po této době vyndáme pekáček z trouby, na pangasie rozetřeme kysanou smetanu a podlijeme trochu vodou, aby byla šťávička a dáme zapéct ještě na 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Další improvizace, která chutná a příště chci vyzkoušet ještě s houbama.