
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 20 dkg Olomoucké tvarůžky
- Anglická slanina – 10 dkg
- Vepřová krkovička – 4 plátky
- Brambory – 1 kg
- Středně velká cibule – 2ks
- Grilovací koření
- Sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka i se slupkou. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku mírně naklepeme (ne paličkou, ale dlaní). Plátky masa mírně posypeme grilovacím kořením.
-
Na rozprostřený alobal naklademe nakrájené brambory mírně osolené, kolečka cibule, 2 plátky anglické, 5 dkg olomouckých tvarůžků, plátek krkovičky, kolečka cibule a opět brambory.
-
Naplněný alobal zabalíme a kraje řádně zatěsníme, aby šťáva nevytekla. Raději do dvou vrstev.
-
Tvarůžkovou kapsu grilujeme 45 – 60 minut za občasného obracení. Podáváme s chlebem a dresingy podle chuti. Zapíjíme pivem.
Kuchař: Jurajda