Valašská kyselica

65
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

200 g kysané zelí
200 g klobása
100 g brambory
250 ml smetana na vaření
1,5 l masový vývar
4 kuličky černý pepř
1 bobkový list – 1 ks
špetka mletý černý pepř
4 kuličky jalovec
4 kuličky celé nové koření
5 stroužků česneku
majoránka
sůl
50 g tuku
20 g hladké mouky na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté nakrájené zelí uvaříme do měkka. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem a 1 hodinu vaříme spolu s kořením. Na nakrájené a uvařené zelí nalijeme zcezenou polévku.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a klobásu. vaříme, až jsou brambory měkké. Přidáme smetanu a krátce povaříme.