
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 200 g kysané zelí
- 200 g klobása
- 100 g brambory
- 250 ml smetana na vaření
- 1,5 l masový vývar
- 4 kuličky černý pepř
- 1 bobkový list – 1 ks
- špetka mletý černý pepř
- 4 kuličky jalovec
- 4 kuličky celé nové koření
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- sůl
- 50 g tuku
- 20 g hladké mouky na jíšku
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté nakrájené zelí uvaříme do měkka. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem a 1 hodinu vaříme spolu s kořením. Na nakrájené a uvařené zelí nalijeme zcezenou polévku.
-
Přidáme na kostičky nakrájené brambory a klobásu. vaříme, až jsou brambory měkké. Přidáme smetanu a krátce povaříme.
Kuchař: Jurajda