Masová paštika

142
- reklama -

Suroviny

50 dkg pečeného masa (tučnějšího)
paštikové koření
2 vejce
250 ml smetany
anglická slanina (k vyložení formy)
domácí uzený špek (k vyložení formy)
sádlo
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme.

  2. Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou.

  3. Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme.

  4. Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické slaniny. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické slaniny a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do rozpálené trouby zhruba na na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.

Poznámka od kuchařky

Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.