Retro-smaženka

342
- reklama -

Suroviny
Podle počtu veky

200 g měkkého tvarohu
1 malá veka
1 malé vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
Na obalení:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
100 g skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do tvarohu dáme vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Veku nakrájíme na slabé plátky a uprostřed promáčkneme, aby se vešlo více tvaroh a namažeme. Slepíme dvě veky k sobě. Dělám to vždy po jedné, protože se promáčknutí rádo vrací zpátky. Kdo nechce více náplně, tak je jenom namaže.


    Zobrazit celý recept

  2. Slepené veky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby byla smaženka opravdu retro, musíte usušit a nastrouhat rohlíky.

  3. Smaženky opečeme do zlatova na oleji a ještě teplé je obalíme ve skořicovém cukru. Nejdobřejší jsou teplé. Kdo nemá rád tvaroh, může si je namazat dobrou paštikou.

Poznámka od kuchařky

Je to hezká vzpomínka, kdy jsme si je dávali v mlíčňácích a závodních kantýnách.