![Retro-smaženka_5ff6c60e6df37.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/retro-smazenka_5ff6c60e5a3e1.jpeg)
- reklama -
Suroviny
Podle počtu veky
- 200 g měkkého tvarohu
- 1 malá veka
- 1 malé vejce
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- Na obalení:
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- 100 g skořicového cukru
Postup přípravy receptu
-
Do tvarohu dáme vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Veku nakrájíme na slabé plátky a uprostřed promáčkneme, aby se vešlo více tvaroh a namažeme. Slepíme dvě veky k sobě. Dělám to vždy po jedné, protože se promáčknutí rádo vrací zpátky. Kdo nechce více náplně, tak je jenom namaže.
-
Slepené veky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby byla smaženka opravdu retro, musíte usušit a nastrouhat rohlíky.
-
Smaženky opečeme do zlatova na oleji a ještě teplé je obalíme ve skořicovém cukru. Nejdobřejší jsou teplé. Kdo nemá rád tvaroh, může si je namazat dobrou paštikou.
Poznámka od kuchařky
Je to hezká vzpomínka, kdy jsme si je dávali v mlíčňácích a závodních kantýnách.
Kuchařka: Jaromira18