
- reklama -
Suroviny
- 500 g drůbežích jatýrek
- plechovka sterilovaných žampionů
- 15 dkg Nivy
- 1 lžička vegety
- 2 vejce
- 4 lžíce Solamylu
- 1 lžíce Worcestrové omáčky
- lžička mletého bílého pepře
- špetku soli
Postup přípravy receptu
-
V míse si rozšleháme vejce, worchestr, solamyl, vegetu, pepř a přidáme najemno nakrájenou játru, žampiony a nastrouhanou nivu.
-
Zamícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
-
Na rozpáleném oleji smažíme menší placičky z obou stran. Podáváme se zeleninou , brambory a ďábelskou omáčkou. Pro ty co nejí vnitřnosti – smažila jsem placičky i z kuřecích prsních řízků a byly taky dobré a šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
VYNIKAJÍCÍ CHUŤ SUCHŠÍ JÁTRY, šťAVNATÝCH ŽAMPIONŮ A PIKANTNÍ NIVY 🙂
Kuchař: kedlubna