
- reklama -
Suroviny
15 porcí
- 15 špekáčků
- 5 cibulí
- 1/2 l octa
- 1/2 l vody
- 10 kuliček nového koření
- 20 kuliček pepře
- 5 hřebíčků
- bobkový list
- 2 KL country koření
- 3 KL cukru
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Cibuli oloupene a nakrájíme na kolečka.
-
Špekáčky promícháme s cibulí a naskládáme do nádoby.
-
Vše ostatní smícháme a nalijeme na špekáčky. Lák nevaříme.
Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostal od Jarouše Podgorského, který ho vymyslel a vyhrál s ním vnitropodnikovou soutěž.
Kuchař: Dooga