
- reklama -
Suroviny
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- špetka soli
- 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
- na potření 100 g másla
- Posypka:
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- 50 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto obvyklým způsobem a necháme kynout.
-
Vykynuté těsto tence vyválíme, silně pomastíme změklým máslem (asi 100 g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme, nakrájíme na čtverce, okraje několikrát nakrojíme, aby se roztřepily.
-
Naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.
-
Pak potřeme rozšlehaným vejcem, dáme posypku a v dobře vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
-
Ještě teplé sypeme cukrem.
Poznámka od kuchařky
Čerpáno z receptur pro závodní jídelny.
Video, jak se překládá těsto: http://www.youtube.com/watch?v=RxCE963K-FY
Kuchařka: simko.jit