Vánoční kapr ve zlatých šupinách

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

0,6 kg plátků z kapra (lze použít filety bez kostí)
30 g škrobové moučky
100 ml mléka
50 g hladké mouky
2 vajíčka
sůl
mletý kmín
250 g Corn flakes
tuk na smažení
citron na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kapra osolíme (solí nešetřit) a posypeme trochou mletého kmínu. Necháme asi hodinu v lednici.

  2. Z vajíček, škrobové moučky, mouky a mléka připravíme řidší těstíčko, které osolíme a necháme chvíli odstát. Porce kapra obalujeme v řidším těstíčku, necháme je trochu okapat a potom je naskládáme do mísy s pomačkanými kukuřičnými lupínky. Zlehka ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybím plátkům.

  3. Poté jednotlivé kousky smažíme na mírně rozpáleném tuku. Kapra smažíme jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pozor lupínky by při vysoké teplotě shořely!

  4. Plátky vyjmeme, nevadí, pokud nejsou dobře prosmažené, vložíme je na plech a dopékáme v troubě při 90°C asi deset minut.

Poznámka od kuchařky

Prohlédněte si video s návodem na přípravu tohoto receptu

http://www.trebonskykapr.cz/kapr-ve-zlatych-supina…