
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,6 kg plátků z kapra (lze použít filety bez kostí)
- 30 g škrobové moučky
- 100 ml mléka
- 50 g hladké mouky
- 2 vajíčka
- sůl
- mletý kmín
- 250 g Corn flakes
- tuk na smažení
- citron na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Plátky kapra osolíme (solí nešetřit) a posypeme trochou mletého kmínu. Necháme asi hodinu v lednici.
-
Z vajíček, škrobové moučky, mouky a mléka připravíme řidší těstíčko, které osolíme a necháme chvíli odstát. Porce kapra obalujeme v řidším těstíčku, necháme je trochu okapat a potom je naskládáme do mísy s pomačkanými kukuřičnými lupínky. Zlehka ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybím plátkům.
-
Poté jednotlivé kousky smažíme na mírně rozpáleném tuku. Kapra smažíme jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pozor lupínky by při vysoké teplotě shořely!
-
Plátky vyjmeme, nevadí, pokud nejsou dobře prosmažené, vložíme je na plech a dopékáme v troubě při 90°C asi deset minut.
Poznámka od kuchařky
Prohlédněte si video s návodem na přípravu tohoto receptu
Kuchař: trebonskykapr