Suroviny
- 1 kuře
- rajčata
- čerstvé papriky
- zelené fazolky
- cibule
- žampiony
- sůl
- pepř
- kmín
- trochu vody na podlití
- anglická slanina
- Na výrobu noků:
- 3 vejce
- trochu vody
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme, rozpůlíme na půlky. Pak opatrně oddělíme kůži od masa, ale neúplně, u kosti hřbetu zůstane přirostlá. Pod kůži vložíme nakrájenou slaninu na plátky – hlavně na prsa a stehýnka. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Můžete použít oblíbené koření na kuře.
-
Do pekáčku si dáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, fazolky, žampiony, mírně osolíme. Na toto zeleninové lůžko položíme připravené kuřecí půlky. Přikryjeme alobalem a pečeme nejdříve půl hodiny přikryté a poté odkryjeme a dopékáme (popřípadě podléváme) dozlatova.
-
Upečené kuře vyndáme z pekáčku a do výpeku se zeleninou vložíme uvařené noky, promícháme. Já přidala ještě sterilovaný hrášek – 1 plechovku. Poté servírujeme. Tuto kombinaci (s noky) dělám i s kuřetem pečeným na zelí.
-
Noky: vejce rozklepneme do mísy, přidáme vodu (cca 150 ml) rozšleháme, přidáme tolik mouky, aby těsto bylo tak husté, že při vyvinutí síly (vaší vařečky) začne protékat sítkem na halušky – jako když se dělá husté kapání do polévky.
-
Zaváříme do vroucí, osolené vody. Jakmile vzkypí voda s noky, sítkem je vylovíme, dáme do mísy a jemně prolijeme olejem. Pak promícháme ve výpeku z kuřete.