
- reklama -
Suroviny
- 200 g mletých dětských piškotů
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce rumu
- šálek studené silné instantní kávy
- náplň:
- 125 g změklého másla
- 1 žloutek
- 50 g moučkového cukru
- strouhaný kokos
- potravinová fólie
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mleté piškoty, cukr, kakao a rum.
-
Do směsi přiléváme studenou kávu tak, aby vzniklo tvarovatelné těsto (ve výsledku je to asi 100 ml).
-
Máslo, žloutek a cukr vyšleháme do pěny.
Na vál rozprostřeme fólii, na ní těsto (snažíme se upravit do tvaru obdélníku), opět plát fólie a vyválíme asi 0,5 cm obdélníkovou placku. -
Potřeme krémem a pomocí spodní fólie stočíme do rolády. Obalíme ve strouhaném kokosu, pevně zabalíme do alobalu a uložíme do ledničky (nejlépe přes noc).
-
Druhý den nakrájíme na plátky.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od svojí sestry Petrušky a je to jedno z mála cukroví, které vyrábím (zatím 🙂 ).
Kuchařka: Eliza