Rolka z pražské Koruny

64
- reklama -

Suroviny

5 vajec
5 lžic moučkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
Náplň:
2x vanilková směs na krém od Dr.Oetkera
mléko
1 kompot tropický koktejl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme dle návodu na krabičce krém a dáme ho odležet do lednice. Dáme odkapat kompot a větší kousky případně překrojíme.

  2. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a posypeme moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 vmícháme do žloutkové směsi s moukou a zbytek sněhu následně zlehka.

  3. Rozetřít buď na pečící papír a nebo vymazaný a vysypaný alobal. Péct v řádně vyhřáté troubě na 180°C 5 minut. Během pečení neotvírat, aby těsto nespadlo.

  4. Po upečení svinout do rolády a přehodit vlhkou utěrku.

  5. Vychladlý korpus rozvineme, pomažeme 2/3 krému, poklademe ovocem a svineme.

  6. Nakonec pomažeme zbytkem krému a můžeme pro ozdobu třeba i posypat oříšky, čokoládou, kokosem, zdobením.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem kdysi jsem našla ve starých novinách.