
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g rukoly
- ocet, hořčice, sůl, pepř, olej na klasickou zálivku
- 100 g sýru s modrou plísní (gorgonzola)
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g sušených brusinek
Postup přípravy receptu
-
Rukolu dobře omyjte a nakrájejte na menší kousky. Na zálivku rozmíchejte ocet s hořčicí, solí a pepřem. Přidejte olej a vyšlehejte hladkou emulzi.
-
Listy dejte je do mísy, zakapejte zálivkou a nechejte odpočinout.
-
Sýr nakrájejte na kostičky, ořechy nasekejte nahrubo a spolu s brusinkami zlehka vmíchejte do salátu.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k