
- reklama -
Suroviny
- kuře – naporcované
- koření:
- (Koření od Antonína – obsahuje následující koření)
- česnekový pepř
- pepř pařížský
- citronový pepř
- sušená granulovaná rajčata
- paprika červená
- paprika zelená
- koření chimichuri
- černé olivy
- sušená rajčata naložená v oleji
- kapary
- rajský protlak
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Naporcované kuře vložíme do pekáče, postupně okořeníme výše uvedeným kořením. Posypeme nakrájenými olivami, naloženými rajčátky a trochou kaparů. Osolíme. V trošce vody rozmícháme rajský protlak a podlijeme s ním maso. Jemně jsem maso polila olejem ze sušených rajčátek, který byl okořeněn oregánem.
-
První půl hodinu pečeme přikryté alobalem, poté odkryjeme, dopékáme na „kůrčičku“. Podáváme s těstovinou, noky, rýží …. Synovi jsem nandala porci noků politou šťávou, nám jsem zbylé noky promíchala ve výpeku 😉
Poznámka od kuchařky
odkaz na koření :http://www.koreni.cz/index.php
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa