Kuře s vůní Itálie

62
- reklama -

Suroviny

kuře – naporcované
koření:
(Koření od Antonína – obsahuje následující koření)
česnekový pepř
pepř pařížský
citronový pepř
sušená granulovaná rajčata
paprika červená
paprika zelená
koření chimichuri
černé olivy
sušená rajčata naložená v oleji
kapary
rajský protlak
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kuře vložíme do pekáče, postupně okořeníme výše uvedeným kořením. Posypeme nakrájenými olivami, naloženými rajčátky a trochou kaparů. Osolíme. V trošce vody rozmícháme rajský protlak a podlijeme s ním maso. Jemně jsem maso polila olejem ze sušených rajčátek, který byl okořeněn oregánem.

  2. První půl hodinu pečeme přikryté alobalem, poté odkryjeme, dopékáme na „kůrčičku“. Podáváme s těstovinou, noky, rýží …. Synovi jsem nandala porci noků politou šťávou, nám jsem zbylé noky promíchala ve výpeku 😉

Poznámka od kuchařky

odkaz na koření :http://www.koreni.cz/index.php

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/