
Suroviny
podle strávníků-toto množství je na 1 veku!
- 1 chlebíčková veka
- pomazánkové máslo bez chuti(nebo máslo)
- Majolka® dle chuti(20 dkg)
- 10 dkg kečupu – (musí ho být polovina než Majolky® 2:1)
- 1 vrchovatá malá lžička plnotučné hořčice
- 1 utřený česnek se
- sůl
- 3 vejce natvrdo
Postup přípravy receptu
-
Veku si nakrájíme mírně na šikmo a namažeme každý chlebíček pomazánkovým máslem, nebo normálním máslem.
-
Do mističky si smícháme majonézu, kečup, hořčici a česnek utřený se solí.
-
Vajíčka natvrdo uvařená si nakrájíme na kulaté plátky, nebo v kráječi na salát a vždy 2 kusy položíme na chlebíček a na každé vajíčko dáme 1 lžičku majonézovo-kečupové směsky.
-
V originálním receptu je 1/2 vajíčka na každý chlebíček, ale je to hrozně sytý, vyhovuje nám to takto a není taková spotřeba vajec, bylo by jich tak 11! Ještě si je můžeme vylepšit nějakou ozdobou, dala jsem pórek a trošku posypala červenou paprikou.
Poznámka od kuchařky
Tyto chlebíčky se dělávaly v jednom bufetu v Č.Krumlově a tam jsme na ně velmi často chodili(moc nám chutnali a chutnají stále)-recept je odtud, já ho vyžebrala. Dnes už je nedělají, tak si je děláme doma. Myslela jsem, že tu budou a nenašla jsem je.









