
Suroviny
- Hlávka zelí
- olej
- sůl
- kuře
- máslo (pod kuře)
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme trochu vody a nakrájené zelí na nudličky a nebo tak, jak to máte rádi, osolíme a dusíme.
-
Když je zelí skoro hotové přidáme olej a necháme ho osmahnout tak, aby bylo trošku hnědavé (dodá to na chuti).
-
Osolené kuře upečeme na másle v troubě dozlatova. Rýži uvaříme.
-
Upečené kuře obereme od kosti a natrháme nebo nakrájíme,(jak chcete,) k rýži, kterou jsme dali do větší mísy.
-
Přidáme zelí a a pak vlijeme vypečenou šťávu z kuřete(podle chuti-my dáváme všechnu), můžeme ještě osolit a opepřit.
-
Pořádně promícháme. Můžeme k tomu papat kyselou okurku nebo Váš oblíbený salát. Je to skvělé!!! Sice to tak napsané nevypadá, ale zkuste a uvidíte.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za fotku, ale nemám nafoceno, když tu jsem, nevím, jak na to a jdu na recepty rovnou do fotogalerie…a když tam žádná fotka není,tak se to tam asi ani nezobrazuje. Až nafotím to zelí smažu..-))