Kuřecí plátky s ananasovo-arašídovou směsí

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g kuřecích prsou
sůl
čerstvě mletý pepř
Marináda:
5 lžic oleje
2 lžičky hrubozrnné nebo jiné pikantní hořčice
5 lžic kečupu nebo protlaku
5 prolisovaných stroužků česneku
2 lžíce sójové omáčky
Směs:
100 g arašídů
2 lžíce oleje
1 šalotka nebo menší cibule
30-40 g hrozinek předem namočených ve vlažné vodě nebo alkoholu
1-2 pálivé papričky jemně nasekané nebo 2 lžičky Harissy nebo jiné feferonkové pasty
100 g ananasového kompotu
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme na plát, jemně naklepeme, nakrojíme, trochu osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Marinádu dobře promícháme, naložíme do ní řízky a necháme odležet v chladnu na několik hodin (ideálně přes noc). Pak je opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.

  3. Na oleji do sklovita opražíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme podrcené arašídy, namočené hrozinky, drobně nakrájené papričky, drobněji nakrájený ananasový kompot, zalijeme trochou kompotové šťávy, dochutíme sójovou omáčkou a mírně podusíme.

  4. Podáváme s kuřecími plátky a rýží. Tuto arašídovo-ananasovou směs můžeme i přímo vmíchat do dušené rýže.