Falešná dršťková polévka II.

71
- reklama -

Suroviny

1 litr vývaru (možno i z bujónu)
zelenina do polévky
sůl
pepř
kmín
majoránka
česnek
Jíška:
50 g másla
1 menší cibule
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
Na konec:
zelená petrželka
pažitka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se jíška tzv. zdrcne a vytvoří ony falešné dršťky, do vroucího vývaru dáme zeleninu, hotovou jíšku.
    Dochutíme solí, kořením a necháme krátce povařit.

  2. Dozdobíme zelenou petrželkou či pažitkou, možno přidat i libeček.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem pocit, že jsem ji tu zahlédla, ale nepodařilo se mi ji najít. Proto receptík přidávám, je to rychlá polévka, pokud by tu byla, nechám smáznout.

Receptík mám od maminky manžela.

Zeleninu jsem nevypsala záměrně, protože já si dělám na zimu svou do mrazáku, a tak si vždy do polévky potřebný kus uloupnu.