
Suroviny
6-8 porcí
- 1kg bůčku bez kostí
- 1 velká cibule
- 4 stroužky neloupaného česneku
- sůl
- kmín
- kousek sádla na vytření pekáče
- trochu jíšky(solamylu).
- nádivka:
- 1 malá cibule
- 4 stroužky česneku
- pórek
- 1 pivní sýr(nebo tvarůžky)
- nastrouhaný měkký salám
- anglická slanina
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- mléko
- trochu smetany
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Bůček si připravíme na nádivku a uděláme si co největší kapsu, kterou vysolíme a pokud má bůček kůži, nařežeme jí na kostičky.
-
Na nádivku si namočíme kusy rohlíků do mléka se smetanou s rozšlehanými vejci, přisypeme pórek na nudličky, salám a anglickou slaninu na kousky, pivní sýr na malé kostičky a nasekanou petrželku. Všechno promícháme a naplníme bůček, který zašijeme, aby nám nádivka nevytékala ven.
-
Pekáček vytřeme sádlem dáme naplněný bůček, který celý prosolíme a dost posypeme kmínem, pak kolem naházíme celý, neoloupaný česnek, na nudličky nakrájenou cibuli a přilijeme vodu.
-
Přikryjeme a dáme péct do trouby. Během pečení můžeme přilévat vodu, kterou ke konci posypeme trošku jíškou, nebo solamylem (šťáva tak není mastná) a dopečeme bez přikrytí. Poté naporcujeme.
Poznámka od kuchařky
Je to nápad, co mě napadl. Dávala jsem jako přílohu kynuté knedlíky a čerstvý špenát. Prakticky bych si to dovedla představit s čímkoliv a já k tomu udělám zítra dušenou mrkev-špenát jsme snědli.