Bůček plněný delikatesní nádivkou

58
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

1kg bůčku bez kostí
1 velká cibule
4 stroužky neloupaného česneku
sůl
kmín
kousek sádla na vytření pekáče
trochu jíšky(solamylu).
nádivka:
1 malá cibule
4 stroužky česneku
pórek
1 pivní sýr(nebo tvarůžky)
nastrouhaný měkký salám
anglická slanina
2 rohlíky
2 vejce
mléko
trochu smetany
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si připravíme na nádivku a uděláme si co největší kapsu, kterou vysolíme a pokud má bůček kůži, nařežeme jí na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na nádivku si namočíme kusy rohlíků do mléka se smetanou s rozšlehanými vejci, přisypeme pórek na nudličky, salám a anglickou slaninu na kousky, pivní sýr na malé kostičky a nasekanou petrželku. Všechno promícháme a naplníme bůček, který zašijeme, aby nám nádivka nevytékala ven.

  3. Pekáček vytřeme sádlem dáme naplněný bůček, který celý prosolíme a dost posypeme kmínem, pak kolem naházíme celý, neoloupaný česnek, na nudličky nakrájenou cibuli a přilijeme vodu.

  4. Přikryjeme a dáme péct do trouby. Během pečení můžeme přilévat vodu, kterou ke konci posypeme trošku jíškou, nebo solamylem (šťáva tak není mastná) a dopečeme bez přikrytí. Poté naporcujeme.

Poznámka od kuchařky

Je to nápad, co mě napadl. Dávala jsem jako přílohu kynuté knedlíky a čerstvý špenát. Prakticky bych si to dovedla představit s čímkoliv a já k tomu udělám zítra dušenou mrkev-špenát jsme snědli.