
- reklama -
Suroviny
- 20 dkg kabanosu
- 2 vajíčka
- olej 1/4 l smetany
- 2-3 okurky
- 3-4 brambory
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- 2 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu
-
Kabanos si oloupeme, nakrájíme na půl kolečka a osmahneme na oleji dorůžova. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kostičky okurky, koření, kdo chce, může dát kostku masoxu a trochu pepře.
-
Vaříme do změknutí brambor. Nakonec nalijeme smetanu, přidáme na kostičky vajíčka uvařená natvrdo.
-
Pokud je omáčka řídká, můžeme do smetany přidat ještě trochu mouky a provaříme. Kdo má rád, může si omáčku zakápnout několika kapkami octu. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem „Slovácké recepty“
Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.
Kuchařka: JanaDorazinova