
Suroviny
- 80 g Pangasius
- 120 g Listový špenát
- 60 g listové těsto
- 100 g Fazolové lusky
- Špetka soli
- pepře
- 1/4 citronu
- Kávová lžička rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme a rozdělíme ho na menší obdélníčky.
-
Na každé těsto postupně klademe špenát a kousek ryby, které předtím lehce osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronem. Vše do sebe zabalíme, vytvoříme tak z těsta kapsu.
-
Vložíme do trouby, kde vše pečeme při teplotě 150°C přibližně 20 minut.
Rybu v listovém těstě podáváme s fazolovými lusky.
Recept je vhodný pro redukční i pro udržovací režim.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, včetně fazolových lusků):
Energetická hodnota: 1 448 kJ
Bílkoviny: 19 g
Sacharidy: 33 g
Tuky: 15 g
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.