Broskve půvabné komtesy

67
- reklama -

Suroviny

120 g sýru s modrou plísní – Niva
120 g tučného měkkého tvarohu
1 dcl smetany ke šlehání
1 konzerva broskvového kompotu (půlky)
1/3 hlávkového salátu
nasekané pistáciové oříšky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Sýr s modrou plísní rozdrobíme do misky s tvarohem a společně ušleháme na hladký krém, do kterého po částech vmícháme ušlehanou šlehačku.

  2. Broskve slijeme a necháme odkapat. Z každé poloviny broskve vykrojíme kousek dužiny (použijeme na ozdobu) a broskev naplníme připraveným krémem.

  3. Broskve ozdobíme kousky dužiny a pistáciovými oříšky a podáváme na listech hlávkového salátu, doplněné pečivem.

Poznámka od kuchařky

Broskve lze ozdobit hroznovým vínem nebo kompotovanými brusinkami.