Roštěná plněná šunkou a Nivou, s fazolkami a slaninou

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky roštěné
150 g Nivy
150 g šunky
500 g fazolek
150 g slaniny
1 kostka zeleninového bujónu
75 ml vody
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme. Mírně opepříme. Na maso poklademe šunku a 1/4 Nivy. Zabalíme do závitku a sepneme, nebo svážeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. Pokud máte PH ve kterém jde vařit na sporáku, tak ho vytřeme olejem a dáme slaninu. Orestujeme. Pokud PH není určen k vaření na sporáku, orestujte slaninu na pánvi a přidejte do PH.

  4. Na vyškvařenou slaninu přidáme fazolky a na ně závitky. Ve vodě rozmícháme bujón a přilijeme do PH.

  5. Nesolíme, Niva a bujón jsou dostatečně slané.

  6. Vaříme na stupni I. asi 5-6 hodin, na stupeň II. asi 4 hodiny.