Játrový sýr

324
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

1200 g vepřového plecka
1200 g vepřového bůčku (bez kosti)
300 g vepřových jater (já jsem použila kuřecí)
8 stroužků česneku
mletý kmín
muškátový oříšek
majoránka
mleté nové koření
bazalka (já měla sušenou)
citronová kůra
mletý pepř (já měla pepř 4 chutí)
sůl
Zmražené kostky ledu

Postup přípravy receptu

  1. Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme. (Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu).

  2. Směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a kořením. (Nejlépe je koření čerstvě drcené, či mleté). Vše promícháme a vložíme do pečící formy a pečeme při 150°C asi 60-70 minut.

  3. Já jsem k této směsi ještě nakrájela játra na kousky a smíchala se směsí.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se sázeným vejcem, s bramborovým nebo zelným salátem nebo pečenými brambory.

Chutná i studený, třeba s houskou nebo chlebem a hořčicí. Já jsem dělala s rýží, možná se to někomu bude zdát neobvyklé, ale nám to chutnalo. Rýži jsem posypala smaženou cibulkou a ochucenou mexickým kořením. Jelikož mi zbyly játra, tak jsem je na pánvi podusila také posypané mexickým kořením a byla to pikantní mňamka. Tento recept mám z kalendáře Kluci v akci a trošku jsem si ho poupravila.

Nevěděla jsem kam to mám zařadit, tak jsem dala do mletého masa.