
Suroviny
6-8 porcí
- 1200 g vepřového plecka
- 1200 g vepřového bůčku (bez kosti)
- 300 g vepřových jater (já jsem použila kuřecí)
- 8 stroužků česneku
- mletý kmín
- muškátový oříšek
- majoránka
- mleté nové koření
- bazalka (já měla sušenou)
- citronová kůra
- mletý pepř (já měla pepř 4 chutí)
- sůl
- Zmražené kostky ledu
Postup přípravy receptu
-
Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme. (Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu).
-
Směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a kořením. (Nejlépe je koření čerstvě drcené, či mleté). Vše promícháme a vložíme do pečící formy a pečeme při 150°C asi 60-70 minut.
-
Já jsem k této směsi ještě nakrájela játra na kousky a smíchala se směsí.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se sázeným vejcem, s bramborovým nebo zelným salátem nebo pečenými brambory.
Chutná i studený, třeba s houskou nebo chlebem a hořčicí. Já jsem dělala s rýží, možná se to někomu bude zdát neobvyklé, ale nám to chutnalo. Rýži jsem posypala smaženou cibulkou a ochucenou mexickým kořením. Jelikož mi zbyly játra, tak jsem je na pánvi podusila také posypané mexickým kořením a byla to pikantní mňamka. Tento recept mám z kalendáře Kluci v akci a trošku jsem si ho poupravila.
Nevěděla jsem kam to mám zařadit, tak jsem dala do mletého masa.









