
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 1 velká červená paprika
- 3 rajčata
- 1 rajský protlak
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 řapíky celeru
- černé olivy (množství podle chuti)
- 100 ml červeného vína
- 250 ml bujónu nebo vývaru (i z kostky)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- koření adžika
- sůl
- pepř
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme na HIGH (cca 4 hodiny).
-
Rajčata spaříme, po zchladnutí oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Po dvou hodinách vaření přidáme k masu připravená rajčata, proužky paprik a pokrájené řapíky celeru.
-
Máslo prohněteme s moukou, uděláme malé kuličky a asi hodinu před koncem vaření vložíme do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a necháme provařit (kdo nemá rád, může nechat jen přírodní bez zahuštění). Na závěr vmícháme olivy.
Kuchařka: maris