- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g čočky
- 2 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 kostka masoxu
- 1 lžíce octa
- 1 kostka cukru
- jíška na zahuštění
- olej
Postup přípravy receptu
-
Čočku zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne odstát. Potom ji ve stejné vodě uvaříme doměkka.
-
Když je čočka měkká, přidáme bujónovou kostku, necháme ji rozpustit, provaříme a dochutíme solí, lžící octu a cukrem.
-
V rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli – asi 10 minut dohněda. Přidáme česnek, který jsme rozdělili na stroužky, oloupali, přiložili plochou stranu nože, úderem pěsti rozdrtili a poté nakrájeli nadrobno. Česnek vhodíme k cibulce, necháme rozvonět a smícháme s uvařenou čočkou. Zahustíme jíškou a dochutíme.
-
Podáváme s volským okem a osmaženou slaninkou.
Kuchařka: Eliza