
- reklama -
Suroviny
- 1 litr pampeliškových květů
- 1,5 kg cukru
- 2 citrony
- 2 pomeranče
- 4 dkg droždí
Postup přípravy receptu
-
Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.
-
Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.
-
Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.
-
Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí.
-
Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.
-
Na okně necháme asi 6 týdnů-až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.
-
Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od známé. Děláme každý rok .
Kuchařka: hafikov