
- reklama -
Suroviny
- 375 ml piva (nebo vody)
- 3 krajíce chleba (150 g)
- 250 g hladké mouky
- 150 g žitné chlebové
- 100 g pšeničné chlebové
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 kostky droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny vložíme do pekárny.
-
Nejdřív do piva rozdrobíme chleba, můžeme nechat promíchat pekárnou na program Rychlý cca 5 minut. Přidáme zbytek surovin a nastavíme pekárnu na program Těsto.
-
Po skončení programu jsem těsto propracovala a nechala vykynout 30-40 minut ve formě na biskupský chlebíček a v té jsem chleba i upekla.
-
Pekla jsem 15 minut na 220°C a dalších 30 minut na 180-200°C v plynové troubě s kastrůlkem s vodou. Mašlovala jsem vejcem, je možné i slanou vodou.
Kuchařka: katty