![Červené brambory_5ffc842744e40.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cervene-brambory_5ffc8427337f9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
PODLE STRÁVNÍKŮ
- Brambory (podle strávníků)
- sůl
- cibule
- sádlo
- sladká červená paprika
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme a dáme vařit. Když jsou skoro už vařené, tak si připravíme cibulku. V malém kastrůlku rozpustíme sádlo a přidáme na drobno nakrájenou cibulku.
-
Když je zlatavá, přidáme papriku (asi tak lžičku, každá barví jinak) malinko orestujeme, nalijeme ke scezeným bramborám a rozšťoucháme.
Poznámka od kuchařky
Výborné jsou k pečenému masu a nebo jen k opečenému párku.
Recept mám od své babičky z Kraslic, ta je Maďarka a také vynikající kuchařka.
Kuchařka: Lenka30