Zapečené,plněné papriky na bazalce s oreganem

50
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 velké červené papriky
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
100 g strouhaného Eidamu
3 rajčata
1 rajčatový protlak větší
1 lžíce bazalky
1 lžička oregana
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
4 bobkový list
špetka tymiánu
3 stroužky česneku
hladká mouka
cukr dle chuti
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci ve kterém budeme péct si na oleji osmažíme cibuli do sklovata. Papriky si naplníme směsí z mletého masa, které ochutíme strouhaným sýrem, solí, oreganem, smícháme a nacpeme do očištěných paprik, které uzavřeme vrškem se stopkou, opečeme ze všech stran, zalijeme vodou smíchanou s rajčatovým protlakem, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, česnek na plátky, bazalku, nové koření, pepř, tymián, osolíme, hrnec přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby tak na 30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Po zapečení dáme na kamna, odstraníme vršky se stopkou, v malém množství vody si rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky na zahuštění a převaříme.

Poznámka od kuchařky

Plněných paprik je tu dost a každý recept je svým způsobem originál a liší se, tento můj vymyšlený je jiný surovinami i přípravou!

Může se dát na zjemnění i trochu smetany, rajčata a papriky také omáčku zahušťují, při dušení se rozpadávají.