
- reklama -
Suroviny
Plný hrnec 🙂
- bílé hlávkové zelí
- trochu brambor
- konzerva fazolí v rajské omáčce
- hrst pohanky
- hrst rýže
- hrst kuskusu nebo jiné podobné
- 1 menší cibule
- kmín
- ocet
- sůl
- pepř
- trochu cukru
- granulovaný česnek
- petrželka
- může být bujónová kostka
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku dáme olej, na něm chvíli osmahneme rýži s pohankou, přisypeme kuskus a zalejeme vroucí vodou (či studenou a přivedeme k varu), přimícháme sůl, pepř, trochu česneku, zavřeme, přikryjeme utěrkou a necháme stát cca 20 minut.
-
Do kastrolu dáme trochu oleje, cibulku najemno, na to zelí (nahrubo na struhadle), kmín, sůl, orestujeme, přilejeme vodu, nasypeme brambory na kostky a přikryjeme, vaříme 10 minut.
-
Poté přimícháme fazole i s rajčatovou omáčkou, rýžovo-pohankovo-kuskusovou směs, nasekanou petrželku, prohřejeme, dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem.
Kuchařka: terysha.mathey