Bezva roláda

72
- reklama -

Suroviny
15 , – ?

4 ks vajec
100 g polohrubá mouka
120 g práškového cukru
špetka soli
lžička oleje
Marmeláda nebo džem

Postup přípravy receptu

  1. 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku, přidáme olej a dobře promícháme.

  2. Z bílků se špetkou soli uděláme tuhý sníh.

  3. Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 175-180°C dorůžova (cca 14 minut).

  5. Překlopíme na vlhkou utěrku.

  6. POZOR. Necháme částečně vychladnout, NE VYSTYDNOUT ! a potřem rovnoměrně marmeládou (raději ostřejší). Meruňka, rybíz, višeň (ale lze i krémem).

  7. Ještě VLAŽNÉ !!! Zrolujeme.

Poznámka od kuchařky

Je to úžasně rychlé a roláda je elegantní, když to ještě někdo umí.

JE moc dobrá.

Já celé dělal ručním el. mixerem s metlami. ÚŽASNÉ.