
- reklama -
Suroviny
15 , – ?
- 4 ks vajec
- 100 g polohrubá mouka
- 120 g práškového cukru
- špetka soli
- lžička oleje
- Marmeláda nebo džem
Postup přípravy receptu
-
4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku, přidáme olej a dobře promícháme.
-
Z bílků se špetkou soli uděláme tuhý sníh.
-
Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 175-180°C dorůžova (cca 14 minut).
-
Překlopíme na vlhkou utěrku.
-
POZOR. Necháme částečně vychladnout, NE VYSTYDNOUT ! a potřem rovnoměrně marmeládou (raději ostřejší). Meruňka, rybíz, višeň (ale lze i krémem).
-
Ještě VLAŽNÉ !!! Zrolujeme.
Poznámka od kuchařky
Je to úžasně rychlé a roláda je elegantní, když to ještě někdo umí.
JE moc dobrá.
Já celé dělal ručním el. mixerem s metlami. ÚŽASNÉ.
Kuchař: Vaclav Fronek









