Brněnský rozlet

100
- reklama -

Suroviny
6 porcí

600 g hovězí roštěné nebo méně kvalitní hovězí ale ne kližku
4 vejce natvrdo
3 velké cibule
1 sklenička zeleninové směsi na bramborový salát i s lákem
podravka
sůl
pepř
kmín mletý
2 polévkové lžíce kečupu
2 dcl mléka
hladká mouka na zahuštění
5 polévkových lžic hořčice
20 dkg točeného salámu nebo vepřových párků
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibule na kostičky, osmažit na oleji, přidáme kmín mletý cca 1 polévkovou lžíci, chilli špetku, aby to bylo jen pikantní, hořčici, kečup, podravku ( masox) a hned přidáme aj maso na kostky pokrájené a osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka.

  2. Vyvaříme co nejvíc vodu na základ, přidáme zeleninovou směs i s lákem, pokrájený točený salám, v hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s mlékem a zahustíme a přilijeme vodu dle potřeby, kolik chceme omáčky.

  3. Podle potřeby dochutíme, ale většinou už není potřeba, sos a nálev udělají chuť jak má být.

  4. Pokrájená vejce vmícháme do omáčky.

Poznámka od kuchařky

Je to taková lepší roštěná nebo jak někdo zná rozlítaný ptáci, je pikantnější a kyselejší, my ji osobně máme nejradši 😀 Podáváme s rýží, HK, bramborem, těstovinou jak kdo má rád. Je tu plno podobných roštěných, ale tahle stojí za zkoušku, uvidíte!