Těstoviny s krůtím masem a smetanovosýrovou omáčkou pro více lidí

80
- reklama -

Suroviny
10 – 12 porcí

500 g Krůtí prsa
1 cibule
olivový olej
1 pl podravky
sůl
1 balení taveného sýru
1 litr mléka
500 ml smetany 12%
30 dkg anglické slaniny nebo paprikové klobásy
cca 2-3 pl hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou, a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, přidáme tavený sýr a rozmícháme, aby se rozpustil.

  3. Přilejeme smetanu a mléko, cca 2 dcl mléka si necháme na záklechtku s moukou.

  4. Zahřejeme a zalijeme záklechtkou- smíchaná hl. mouka s mlékem v řídké těstíčko.

  5. Vlijeme za stálého míchání do hrnce a mícháme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky. Cca 4 minutky. Mícháme nad mírným plamenem, mléko nesmí přejít varem.

Poznámka od kuchařky

Toto je na cca 3 balení těstovin po 500 g. Takto se dělá omáčka v restauracích.