Nepečená kokosová roládka

52
- reklama -

Suroviny

Těsto (tmavé):
1/2 hrnku moučkového cukru
4 lžíce rumu
3 lžíce kakaa
2 lžíce másla
2 lžíce kondenzovaného mléka slazeného
1 balíček piškotů
Náplň:
1/2 másla
1 hrnek kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru
2 lžíce rumu
Na obalení:
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty rozdrtíme, nebo umeleme, smícháme s cukrem, kakaem, rumem, máslem a kondenzovaným mlékem a vypracujeme v těsto, které dáme do lednice ztuhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Na náplň smícháme máslo, cukr, kokos a rum.

  3. Ztuhlou hmotu z lednice vyválíme mezi mikrotenovou folií na plát silný asi 0,5 cm o rozměrech 15×25 cm.

  4. Z náplně vytvarujeme váleček dlouhý 25 cm a pomocí mikrotenu zavineme těsto kolem náplně. Roládu zavineme do folie a dáme do lednice alespoň na hodinu na ztuhnutí.

Poznámka od kuchařky

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli tento recept tady zveřejnit, protože dva podobné recepty tu už jsou, a sice od Merylas a Elizy, a přesto si myslím, že je tento jiný.

Recept mám od své kamarádky, u které jsem ho letos ochutnala.

A ještě jedna výhoda – nedává se do ní syrové vejce, to já nemusím.