Irish Rump Steak

583
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

400 g Irish Rump Steak (Irské hovězí – kýta bez kosti)
mletý pepř čtyř barev
sůl
Dijon hořčice
2 plátky másla
Mozzarella light – nakrájená na plátky
listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany pomažeme jemnou vrstvou hořčice. Na teflonové pánvi rozpálíme máslo, maso na něj položíme nejprve namazanou stranou dolů. 

  2. Z obou stran (podle tloušťky plátků, cca 1,5 cm) opečeme cca 35-40 vteřin a odložíme na talíř, přikryjeme a necháme maso „dojít“ k žádoucí barvě – chceme-li maso spíše krvavé, podáváme okamžitě, pro střední propečení vyčkáme pár minut.
    Podávala jsem s jednoduchým listovým salátem a plátky Mozzarelly.