Kuře na pomeranči se žampiony

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna
3 lžíce olivového oleje
2 cibule na plátky
1 lžíce hladké mouky smíchané s trochou soli a pepře
300 ml drůbežího vývaru
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
150 ml desertního vína
1 lžíce worcesterové omáčky
300 g žampionů
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme cibuli a opékáme až bude krásně zlatá. Odebereme na talíř.


    Zobrazit celý recept

  2. Stehna poprášíme okořeněnou moukou a opečeme. Maso zalijeme vývarem přidáme cibuli pomerančovou štávu a kůru, víno a worčestr.

  3. Uvedeme do varu a asi 45 minut dusíme já to dala do trouby.

  4. Přihodte žampiony, ochuťte. Omáčku povařte do zhoustnutí, pak přidejte petrželku ideální příloha rýže nabo brambory.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem si vybrala protože manžel mi tvrdil že jídlo s pomerančem by nikdy nejedl.Nic nepoznal a moc mu jídlo chutnalo.