
Suroviny
- vejce
- dětská krupice
- polohrubá mouka
- strouhaný tvrdý sýr
- špetka muškátový oříšek mletý
Postup přípravy receptu
-
1 celé vejce rozklepneme do mísy, přidáme cca 1 velkou polévkovou lžíci mouky a lžíci krupice, hrst strouhaného sýru a špetku muškátu. Smícháme v těsto jako na bramborové knedlíky. Nesolíme, osolené budou od sýru.
-
Rozválíme na vále na dlouhou housenku, nakrájíme nožem noky a vidličkou upravíme tvar viz foto. Děláme jak velké chceme, já dělala jako zavářku do polévky, tak jsem dělala malé.
-
Když chcete na gnocchi jako přílohu k hlavnímu jídlu třeba se sýrovou omáčkou, jistě každý zná, tak děláme větší. Vaříme buď v polévce nebo v osolené vodě. Jsou hned hotové, 2-3 minutky, než vyplavou na povrch vody.
Poznámka od kuchařky
Můžete jich udělat kolik chcete a zamrazit do sáčku. Pak jen vyndáte a máte fofr uvařeno 😀 Ještě jeden malý tip – pokud chcete zkusit špenátové gnocchi, tak jen místo sýru dáte špenátový protlak, ale jen 1 pol. lžíci a okapaný, aby nebyl moc nasátý a popřípadě přisypete polohrubou mouku, jinak vše stejně.