Vepřový guláš na pivě

105
- reklama -

Suroviny

600 g vepřového plecka
2 velké cibule
200 g mražených žampionů
1/2 litru světlého piva
1 velká lžíce hladké mouky
3 čerstvá rajčata
3 plátky sterilovaných kapií
olej
houbové koření
Podravka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji pěkně dozlatova, jako základ do každého guláše.

  2. Přihodíme nakrájené maso, spařená a oloupaná rajčata, kapie, houby a dusíme bez podlití asi 15 – 20 minut. Od chvíle, kdy se vydusí všechna voda z rajčat a hub již maso podléváme po troškách pivem.

  3. Asi za 3/4 hodiny jsou maso i houby měkké.

  4. Přidáme jednu lžičku houbového koření a vrchovatou lžičku Podravky Pikant.

  5. Chvilku ještě podusíme, potom zahustíme moukou, dolijeme vodou do požadovaného množství omáčky, dochutíme solí a dovaříme.