Italská nakládaná sušená rajčata

56
- reklama -

Suroviny

1 hrnek vody
1 hrnek vinného tmavého octa
200 g sušených rajčat
2 bobkové listy
6 snítek tymiánu
4 stroužky drobně nakrájeného česneku
4 suché chilli papričky
1 a 1/2 hrnku panenského olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Dobře osušíme a dáme do horkých suchých sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli.

  2. Zalijeme olejem a uzavřeme. Olej z rajčat používáme do salátů, na potření pizzy a nakládání masa. Ocet je také skvělý do salátů a nakládání nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.

Poznámka od kuchařky

Jsou k nerozeznání od těch kupovaných. Sušená rajčata mají u nás v zelenině normálně na váhu. Jsou super.

Autor: Luckymili. Zdroj:www.recepty.cz